NLDoet ook in Woonzorgcentrum Akert

Hoofdcategorie: ROOT

De Stichting Vrienden Zorgcentrum Akert heeft wederom in het kader van NLDoet dag een grandiose verwenmiddag verzorgt voor de bewoners en mantelzorgers.

Op vrijdag 15 maart werden bewoners van Zorgcentrum Akert getracteerd op een gezellige middag met muziek van muzikaal duo EMenEM. Duo Martien Naus viel zeer in de smaak bij het publiek. Zij verzorgden een programma met liedjes uit de top 40 van vroeger, afgewisseld met mooie chansons van Gerard van Maasakkers en andere bekende vertolkers van het Nederlandse lied. Dankzij de vrienden en de spontane aanmeldingen van zeven vrijwilligers kregen de bewoners hulp bij het vinden van een mooi plaatsje om te kunnen genieten van het optreden en voorzien van de lekkere hapjes en drankjes welke reeds op tafels gereed stonden. Onder de aanmeldingen waren  vier jonge vrijwilligers waaronder een leerling van het Strabrecht-College. De andere drie volgen de opleiding VOAT: Voortgezet onderwijs voor anderstaligen om de Nederlandse taal te leren, op het Summa-College te Eindhoven en komen respectievelijk uit Rusland en Syrië. Zij zijn 17 en 18 jaar en hoewel zij pas twee-drie jaar in Nederland wonen spreken ze de taal inmiddels goed en wilden zij graag een dagje komen helpen bij ouderen. Belangrijk vonden zij dat ze met hun bijdrage de cultuur in Nederland beter leren kennen en hoe ze in dit land omgaan met ouderen. 

Dankzij deze extra vrijwilligers en een bijdrage van het Oranjefeest hebben veel ouderen zichtbaar genoten van deze muzikale verwenmiddag.

 

Hits: 1143