NLdoet ook in coronatijd

Hoofdcategorie: ROOT

NLdoet Akert verplaatst naar 15 mei.

Tot het laatste moment was het spannend of NLdoet in Woonzorgcentrum Akert op vrijdag 13 maart door kon gaan. Op vrijdagmiddag was er een muziekmiddag gepland voor de bewoners.

De organisatie was in handen van Stichting Vrienden van Zorgcentrum Akert (SVZA) in samenwerking met de activiteitenbegeleider van de Akert. Ook hadden zich drie  vrijwilligers  aangemeld  via het Oranje Fonds. Het was de bedoeling de bewoners te verwennen met gezellige muziek, en lekkernijen. En er was tijd voor een gezellig praatje en een luisterend oor. Enkele dagen eerder had de directie van Ananz  al besloten dat er vanaf 9 maart nog maar één bezoeker per cliënt / bewoner per dag op bezoek mag komen.

Op donderdag 12 maart kwam er duidelijkheid door het volgende besluit van het Oranje Fonds.

“Wij roepen deelnemende organisaties aan NLdoet op, hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden we het niet verantwoord om de geplande activiteiten op 13 en 14 maart door te laten gaan. Er komt vooralsnog geen nieuwe landelijke datum. Organisaties zijn vrij om dit naar eigen inzicht te bepalen.” Het bestuur van de Stichting Vrienden van Zorgcentrum Akert heeft daarop besloten dat op 15 mei het eerder geplande optreden zal plaatsvinden op het terras van de Akert. Vanwege veiligheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus hebben de aangemelde vrijwilligers  bericht ontvangen dat vrijwilligerswerk  niet mogelijk is.

 

Het optreden.
Liedjesman Frank van Es treedt regelmatig op als troubadour binnen de zorgsector. Muziek is erg
belangrijk voor de hersenactiviteit van de ouder wordende mens. Het is bewezen, dat
muziekbeleving lang aanwezig blijft bij ouderen. Liedjesman Frank wekt met zijn muziek een stukje
nostalgie op bij de mensen met zijn gitaar en accordeon, de sfeer van weleer. Hij zingt ook enkele
liedjes die zijn vader vroeger speelde, zoals Johanna een meisje van 17 jaren, De nozem en de non en
Aan de oever van de Rotte !Het wordt zeker een spetterend optreden. De middag begint om 15.00
uur en eindigt om 16.45 uur met het uitdelen van een heerlijk ijsje Dit alles wordt mede mogelijk
gemaakt door het Oranje Fonds als alternatief voor NLdoet

Het optreden.

Liedjesman Frank van Es treedt regelmatig op als troubadour binnen de zorgsector. Muziek is erg belangrijk voor de hersenactiviteit van de ouder wordende mens.  Het is bewezen, dat muziekbeleving lang aanwezig blijft bij ouderen.  Liedjesman Frank wekt met zijn muziek een stukje nostalgie op bij de mensen met zijn  gitaar en accordeon, de sfeer van weleer. Hij zingt ook enkele liedjes die zijn vader vroeger speelde, zoals Johanna een meisje van 17 jaren, De nozem en de non en Aan de oever van de Rotte !Het wordt zeker een spetterend optreden. De middag begint om 15.00 uur en eindigt om 16.45 uur met het uitdelen van een heerlijk ijsje Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds als alternatief voor NLdoet.

Hits: 719